www.it-portal.ro - Informatii pentru profesionistii IT  
  Home | Preturi | Stiri | Articole | Anunturi | Linkuri | Directory | Site Map | Contact
20.08.2019              
Newsletter
Vreti sa primiti stirile zilnic? Abonati-va.
Abonare
     Dezabonare
 
Stiri Hot
15 Ian 2009
Dell intra in cursa pentru ultraportabile

29 Feb 2008
LCD de 28 de inchi la pretul unuia de 24

28 Feb 2008
Procesorul IBM cu 20 de nuclee

28 Feb 2008
Microsoft pregateste o versiune beta a Internet Explorer 8

27 Feb 2008
Modul DDR2 de 8 GB de la Hynix

27 Feb 2008
Lansare Windows Server 2008 in Romania

26 Feb 2008
Procesoare cu 6 nuclee la Intel

26 Feb 2008
Preturile memoriilor in crestere

29 Ian 2008
Ecranele OLED isi dubleaza durata de functionare

29 Ian 2008
Inca un pas pentru Windows 7

21 Ian 2008
Poze cu Radeon 3650 si 3690

18 Ian 2008
Laptopuri ieftine de la Gigabyte

17 Ian 2008
R680 vine mai devreme pe piata

16 Ian 2008
Cel mai subtire notebook din lume

15 Ian 2008
Windows Vista SP1 RC disponibil pentru download

14 Ian 2008
6 GPU intr-un computer = 2,1 Teraflopi

14 Ian 2008
Internetul a ajuns la 150 milioane de website-uri in 2007

11 Ian 2008
Monitor Dual Screen de la Samsung

10 Ian 2008
TV plasma Panasonic de 150 inch

9 Ian 2008
LG prezinta drive extern Blu-Ray si HD-DVD

 
Preturi
CPU
Memorii
Placi de baza
HDD
Placi video
Monitoare
 
Anunturi
Laptopuri
Sisteme
Componente
Software
Periferice
Elemente de retea
Servicii
 
  Stiri
Toate - Hardware - Software - Windows - Linux - Diverse - Overclocking - Jocuri - Internet - Securitate - Comunicatii

HP lanseaza noi produse si solutii bazate pe procesoarele AMD Opteron

Data: 2005-02-22 15:49:35Prezentate in cadrul LinuxWord, noile servere HP BladeSystem, statia de lucru care suporta noile solutii grafice dual-PCI Express si noul server de inalta performanta din clasa enterprise folosesc cele mai recente procesoare AMD Opteron care furnizeaza mai multa putere de calcul pentru aplicatiile x86 ale clientilor.

Sunt, de asemenea, disponibile noi instrumente de management - HP ProLiant Essentials; noi servere de inceput de gama pentru clientii din mediul de afaceri si din domeniile care necesita calcul tehnic de inalta performanta; si upgrade-uri destinate serverelor HP ProLiant bazate pe microprocesoarele Intel Celeron si Intel Xeon pe 64 biti.

"Clientii doresc produse care sa le imbunatateasca productivitatea, sa ii ajute sa ia decizii mai rapid, sa reduca timpul de lansare pe piata si care sa fie proiectate astfel incat sa poata fi folosite in medii de lucru cu masini virtuale. Aceste solutii asigura o recuperare rapida a investitiei, indeosebi in zonele cu o evolutie rapida, cum sunt cele ale serverelor blade si sistemului de operare Linux", a declarat Brad Anderson, prim-vicepresedinte si director general al diviziei HP de servere standardizate.

Potrivit studiului IDC Worldwide Quarterly Server Tracker din noiembrie 2004, HP este lider pe piata serverelor cu procesoare AMD Opteron si cel mai important furnizor de servere x86 standardizate din intreaga lume.

"Folosind servere si statii de lucru HP cu cea mai inalta tehnologie, artistii nostri au posibilitatea sa dea viata filmelor prin mijloace imposibile in urma cu cativa ani", spune Ed Leonard, director pentru tehnologie la DreamWorks Animation SKG.

Produsele HP care folosesc procesoare AMD Opteron le ofera clientilor fiabilitate, usurinta in utilizare si performante optimizate, constituind un fundament scalabil pentru organizatiile de orice dimensiune. Aceasta gama de produse include:

HP xw9300 Workstation prima statie de lucru grafica dual PCI-Express a companiei bazata pe procesorul AMD Opteron cu suport pentru NVIDIA Quadro SLI (Scalable Link Interface), destinata imbunatatirii scalabilitatii si performantelor grafice. Clientii care au nevoie de calcul intensiv cum sunt cei din din domeniile exploatarii petrolului si gazului, proiectarii asistate si animatiei 3D isi pot imbunatati mult productivitatea ca urmare a cresterii performantelor de procesare si imbunatatirii capacitatii de vizualizare ale statiei de lucru HP xw9300.

HP ProLiant BL25p si BL35p sunt primele modele de servere blade care beneficiaza atat de inalta performanta cat si de densitate de administrare optima o combinatie care poate satisface cerintele mediilor de lucru din centrele mari de date si solutiilor clusterizate. In plus, BL25p si BL35p pot completa oferta de servere blade HP cu procesoare Intel, permitandu-le clientilor sa aleaga tehnologia care raspunde cel mai bine aplicatiilor lor.

HP ProLiant DL385 este primul server din industrie cu procesor Opteron cu doua socket-uri, optimizat pentru rack 2U, destinat aplicatiilor din clasa enterprise. Incorporand 1 2 procesoare Opteron la 2,6 GHz si spatiu extins pentru memorie, HP ProLiant DL385 le ofera clientilor posibilitatea de a alege dotarile serverului astfel incat sa corespunda solicitarilor de performanta dorite pentru mediile cu volum mare de lucru. HP ProLiant DL385 combina, de asemenea, facilitatile de administrare cu cerintele de inalta disponibilitate intr-un sistem ideal pentru folosirea in centrele de date.

HP a lansat de asemenea noile modele HP ProLiant DL585 si HP ProLiant DL145, ambele folosind cele mai recente procesoare AMD Opteron. Oferind performante deosebite, HP ProLiant DL585 este cel mai rapid server 4P x86 din industrie, cu un rezultat record la benchmark-ul TPC-C, de 130.623 tpmC @ 2,80 $/tpmC. Acesta este de 54 de ori mai rapid, la un pret inferior cu 27% fata de cel mai bun rezultat obtinut de Dell si depasesete rezultatele tuturor serverelor IBM 4P x86 cu peste 27 de procente.

"Decizia de a incorpora procesorul AMD Opteron in familiile de servere ProLiant si blade si de statii de lucru reprezinta un eveniment important pentru clientii din mediul enterprise si consolideaza pozitia AMD pe piata enterprise, confirmand in acelasi timp angajamentul HP de a le furniza clientilor mai multe optiuni pe platforme standardizate", spune Marty Seyer, vicepresedinte si director general al unitatii AMD de afaceri pentru microprocesoare..

Pentru a-i ajuta pe clienti sa accelereze instalarea serverului si sa obtina beneficii din virtualizare, pachetul HP Server Migration faciliteaza migrarea catre servere virtuale bazate pe VMware sau Microsoft Virtual Server si extinde administrarea integrata a serverelor virtuale si fizice de la o consola unica.

Pachetul HP ProLiant Essentials Intelligent Networking permite serverelor ProLiant sa se adapteze la si sa modifice calea in retea pentru a atinge maximum de fiabilitate si performante. Intelligent Networking Pack reduce de asemenea amenintarile virusilor inainte ca acestia sa se raspandeasca in retea prin noul software HP Virus Throttle.

HP Power Regulator le ofera clientilor posibilitatea de a face economii la costurile de alimentare si racire a serverului prin functionarea unitatii centrale la frecvente si tensiune scazute in timpul perioadelor cu activitate redusa si sa utilzeze in mod dinamic intreaga capacitate a unitatii centrale atunci cand este necesar.

HP a anuntat de asemenea lansarea unor noi servere de inceput de gama si actualizari care completeaza gama de servere standardizate HP, oferind performante imbunatatite pentru aplicatiile critice ale companiilor.

Serverul HP ProLiant ML110 G2, destinat firmelor aflate la inceput de drum care iau in calcul modalitatile de evolutie, a fost imbunatatit prin folosirea unui procesor Celeron la 2,8 GHz sau Pentium 4 la 3,2 GHz, suport PCI-Express si administrare de la distanta prin intermediul cardului optional 100 LightsOut Management.

Noul server HP ProLiant ML310 G2, destinat implementarilor la distanta, de dimensiuni reduse (filiale, de ex), le ofera clientilor noi procesoare Celeron la 2,8 GHz sau Pentium 4 la 3,2 GHz, optiuni PCI-Express sau PCI-X, un pachet de adminsitrare complet ProLiant si noi modele hot-plug pentru RAID

Serverul HP ProLiant DL320 G3, model 1U (care face economie de spatiu), ideal pentru implementarile uni-functionale, include acum procesoare care variaza de la Celeron la 2,93 GHz pana la Pentium 4 la 3,6 GHz cu 1 MB de memorie cache L2, facilitati de disponibilitate imbunatatite prin existenta a doua sloturi PCI-X si a numeroase optiuni de stocare, precum SATA, SCSI si SAS.

Serverul cu doua procesoare HP ProLiant ML370 G4, caracterizat prin flexibilitate, include maximum doua procesoare Intel Xeon la 3,6 GHz cu 2 MB memorie cache L2, un front side bus la 800 MHz, EM64T (Intel Extended Memory 64 Technology) si tehnologie PCI-Express.

Serverul blade de inalta performanta, cu doua procesoare, imbunatatit HP ProLiant BL20p G3 destinat mediului enterprise, include noile procesoare Intel Xeon la 3,6 GHz/800 MHz disponibile cu 2 MB memorie cache L2, conectare SAN (storage area network), pana la 8 GB de memorie PC 3200 DDR2 si card de retea standard de 4 Gb.

Serverele HP ProLiant DL360 G4p si HP ProLiant DL380 G4 includ fiecare procesoare Intel Xeon de pana la 3,6 GHz cu 2 MB de memorie cache L2 plus pana la 12 GB de memorie PC 3200 DDR2 si, respectiv, Intel EM64T.
Keywords: AMD, HP, Opteron, Procesoare

Ultimile 5 stiri din categoria Hardware

Dell loveste inca o data

Trei monitoare noi de la Dell
Un USB de 256GB
Notebook cu Blu-Ray la doar 880 dolari
Panasonic lanseaza plasma gigant

Hottest


Ubuntu 13.10 disponibil pentru download


LCD de 28 de inchi la pretul unuia de 24


Lansare Windows Server 2008 in Romania

      Publicitate

Cursuri Citrix


Spatiu disponibil.


     Curs valutar

USD 3.3845
EUR 4.2903
GBP 4.8141
 
Ultimele anunturi
 

Toate drepturile rezervate www.it-portal.ro - © 2004-2019


Poze haioase Stiri IT Conversii Metrice Matrimoniale CD si DVD cu Linux Metric conversions